Det var Julie som introduserte meg for skinkesnurrer, en Trondheimshøstkveld for noen år siden.
De er kjempegode, enkle å bake, og perfekt til både frokost, lunch og middag. Bruk det du har i kjøleskapet til fyll, det funker kjempebra.
Therese og Mortens skinkesnurrer, 18 stk.
Deig:
10 dl hvetemel
50 g gjær
4 dl vann
0.5 ts salt
1 ss olje
Lag en smidig deig. Hev til dobbel størrelse.
Fyll:
150 g skinke i stirmler
Champignon stekt med litt hvitløk
200 gram lett hvitost
Saus:
3 ss ketchup
2 ss pizzasaus eller tomatpuré
1 ss vann
Kjevle ut deigen til et rektangel på ca 30 x 40 cm. Smør på saus og legg på fyll (ta vare på litt av osten) Rull sammen til ei lang pølse, som du kutter i 18 like store deler. Legg snurrene på et stekebrett med bakepapir, og etterhev i 10 minutter.
Stekes til slutt på 225 grader i 10-15 minutter - med resten av osten strødd på toppen av snurrene :)
Og for meg og evt andre som teller kalorier: 200 kcal per snurr.
Nam nam nam.:)
SvarSlettMåtte jo bli et bra resultat med dét superteamet på kjøkkenet ;)
Slett