tirsdag 3. januar 2012

17 drømmereisemål og litt til

Julen er ferdigfeiret og det nye året har startet. Velkommen 2012!
Her om kvelden kom jeg og min bedre halvdel i prat om hvor vi kunne tenke oss å reise i 2012. Etterpå har jeg tenkt mye på dette med drømmereisen - eller steder jeg har lyst til å oppleve i løpet av livet.
Her deler jeg mine drømmereisemål med dere. Og med på kjøpet får dere mine 'Topp 10' reisemål - de jeg mener at alle i det minste bør vurdere å besøke i løpet av livet.

Men først, altså, mine Top Seventeen i tilfeldig rekkefølge. Så får vi se da, hva reiseåret bringer...

1. Umbria: den eneste regionen i Italia som ikke grenser til kyst eller et annet land. Her finner en fødebyen til Frans av Assisi, tusenvis av vingårder, sjarmerende landsbyer og så videre og så videre. Les mer om Umbria her.

2. Roma: som selvutnevnt kulturminnefreak og matelsker er vel Roma et absolutt must i løpet av reisekarriæren?

3. Paris: city of amore :-*

4. Barcelona: Tapas, kunst og fotball? Helt i orden for meg!

5. New York (and yes, I'm going in May! :) 2.mai 2012 setter jeg og to fantastiske jenter kursen mot USA for å sjekke ut NYC i 5 dager. Jeg ser fram til sightseeing, shopping, cocktails, kultur og impulsive opplevelser.

6. Hele Storbrittania: land jeg har besøkt alt for lite, men gjerne vil se alt av!

7. Frankrike og Spania rundt!!

8. Tromsø: Nordens Paris

9. Stavanger: aldri vært der - ta mæ me dit!

10. Bergen: aldri vært der, hører mye bra.

11. Tvedestrand: bokbyen, sørlandsperlen, som jeg enda har til gode og oppleve på sommerstid. Og jeg vet hvem jeg skal oppleve den sammen med ;)

12. Wien: klassisk arkitektur - klassisk musikk.

13. San Francisco: ser bare helt vanvittig kult ut.

14. Istanbul: må jo bare være en smeltedigel av kulturer, lukter og farger?

15. Praha: jeg vil ønske meg noe på den broen! Er det Karlsbroen den heter mon tro?

16. Georgia: spennende og anderledes. Les mer her.

17. Pilgrimsvandring til Santiago de Compostela i Spania. En reise jeg har utfordret meg selv til å tørre å gjøre alene en gang.

Akk, hadde jeg bare vært millionær... Heldigvis et helt liv ta av enda.

Har heldigvis vært heldig og fått muligheten til å oppleve mange herlige og minnerike reiser hittil også. Her er mine ti reisemålfavoritter, nok en gang i tilfeldig rekkefølge. Jeg anbefaler alle sammen på det sterkeste, og ønsker den som måtte ta turen: God tur!

1. København: byen jeg aldri kommer til å bli lei av. Det danske folk er et uvanlig hyggelig folkeslag (og jeg er heldig å ha mange herlige familiemedlemmer der også!) I tillegg kommer spennende museer, god sild, topp infrastruktur, vakre bygninger og mye mer. 

2. Berlin: en by jeg tror man må reise mange ganger til for å få med seg alt av. Jeg anbefaler sykkeltur med guide og en tur til området Friedrichshain.

3. Svalbard: alltid i mitt hjerte. Her lærte jeg meg å bli glad i fjellet, så 12 isbjørner på 2 måneder, drakk whiskey med is fra en isbre, ble kjent med mange fantastiske mennesker og gjorde feltarbeid til masteroppgaven min. Svalbard har foresten noe for alle, tror jeg. 

4. Porto: Portvin, klippfisk, nydelige katedraler - en alldeles sjarmerende og tettbygd by. 

5. Hamarøy: en perle i Nordland, kun 3 timers kjøretur fra Bodø.  Opplev Hamsunsenteret og bo på Tranøy fyr. 

6. Granada: Sør i Spania. Arabiskinspirert med trange gater, tehus, vannpiper, kryddermarkeder og ikke minst Alhambra - det gigantiske slottet bygd på 1300-tallet. 

7. Penang: herlig øyparadis i Malaysia.

8. Berlevåg: sjarmerende lokalbefolkning, rufsete vær og Berlevåg fyr. Must do: ta en øl på lokalpuben. 

9. Risør: den hvite by ved Skagerak, som (bortsett fra Grimstad) er sørlandets vakreste by. Opplev trebåtfestvalen eller kulturnatt i Risør

10. Liverpool: Liker du The Beatles? Dra til Liverpool. Byen er proffull av barer og butikker som alle hevnder at der pleide Beatlesgutta å gå. Byen har også mange spennende museer, og er dessuten et eldorado for LP-entusiaster. Go go go! 

Borte bra, og hjemme bra. Og når alt dette er sagt, må jeg selvfølgelig få understreke at det er 3 steder som sannsynligvis alltid kommer til å føles som hjemme for meg - uansett hvor i verden jeg befinner meg; Verdal'n, Trondheim og Grimstad. Alle tre verdt et realt besøk. 
Håper alle sammen får et herlig 2012, på steder du trives fra før elelr steder du ikke har vært før. 
Og med det avslutter jeg med noen få glimt fra tidligere reiser jeg har hatt:

Marthe på vei opp til Sarkofagen ved Longyearbyen på Svalbard.


Thea og Katinka på torget i Granada.

 Spansk kultur i et nøtteskall? ;)


 Stemningsfullt i Alhambra. 
Hvor drømmer du om å reise til? 


2 kommentarer:

  1. Jeg skal ta med Aslak på togtur til Liverpool, hvis det går an! Og hvis jeg får tid...

    SvarSlett
  2. Gjør det! :) Prøv å finn en bitteliten LP-sjappe i nærheten av inngangen til Chinatown. Tror den heter Hairy Record shop eller noe i den duren.

    SvarSlett