tirsdag 9. oktober 2012

Hva gjør de som jobber på museum, del 2

Etter å ha gikk et innblikk i min hverdag som museumsarbeider på kontoret, følger nå

del 2 arrangement:

På søndag arrangerte vi EPLEDAG på et av våre museer - Norsk Hagebruksmuseum. Museet ligger idyllisk til ved det vakre parkanlegget og lysløypa på Dømmesmoen, et populært tur- og rekreasjonsområde. 

Epledagen er en hyllest til epler! Epler er en viktig del av vår levende kulturarv, og det finnes mange flere sorter enn de fleste aner. På epledagen fikk gjestene smake på mange eplesorter, ufiltrert eplemost fra Puntervold og eplemat fra Smag & Behag

Vi ønsket at arrangementet skulle være for hele familien, og lot de som ville prøve seg på eplenatursti rundt eplehagen. Mange visste hva en eplenikkers er. Og hva det vil si å være eplekjekk ;) Alle som deltok fikk selvfølgelig en liten premie :) På programmet sto også dropskoking. Veldig populært blant de minste. Elevene i 5. og 6.klasse på Jappa skole hadde laget fantastisk fin eplekunst, med utstillingsåpning på museet på Epledagen (utstillingen varer ut oktober, så det er fortsatt mulig å se den.)


Salg av epler var en naturlig del av dagen, og 300 kilo epler fikk bein å gå på - utsolgt på et par timer! Så nå er det nok mye fersk eplemos i kjøleskapene rundt omkring i Grimstadtraktene :)

Det tar tid å forberede et arrangement godt. Vi har jobbet med epledagen siden mai. Dagene før er imidlertid de mest hektiske. Prøv å pakke 300 kilo epler i 2,5 kilospakker. Jepp, det tar litt tid.
Vi fordeler oppgavene mellom oss. Denne gangen hadde jeg ansvar for å få eplekunstutstillingen på plass.

Det gøyeste var likevel å få lage en levende fortellestund. Valget falt på eventyret Snehvit og de syv dvergene. Selvfølgelig på grunn av eplet, som den onde dronningen forsøker å forgifte Snehvit med. Jeg fikk med meg min gode venn Magnus, og vi kokte sammen en energimix med meg i rollen som Snehvit og Magnus i rollen som: alle de andre!! (Dronning, speil, jeger, dverger, prins...oh yeah!)

Hvis du har lyst til å se et klipp fra forestillingen (akkurat der prinsen frir til Snehvit), trykker du her :)

Arrangementer er alltid et friskt pust. Vi har en høy arrangementsprofil. Og vi er best når vi jobber i team, så alle er alltid med.


Foto: Agderposten.


Foto: Grimstad Adressetidende.


Elevene på Jappa jobbet lenge med å lage eplekunsten i forkant av arrangementet. Kjempeflinke! Her er det tova epler på gang.


Deler av eplekunstutstillinga. Foto: Agderposten.


Norsk Hagebruksmuseum er åpent hver søndag ut oktober. Det tar kun 20 minutter og gå fra byen. Vi serverer byens beste vafler. Velkommen innom!


2 kommentarer: