tirsdag 4. september 2012

Skinkesnurrer

Jeg elsker å bake, men det blir sjelden tid. I går kveld ble det spontanbaking i heimen!

Det var Julie som introduserte meg for skinkesnurrer, en Trondheimshøstkveld for noen år siden.
De er kjempegode, enkle å bake, og perfekt til både frokost, lunch og middag. Bruk det du har i kjøleskapet til fyll, det funker kjempebra.

Therese og Mortens skinkesnurrer, 18 stk. 

Deig: 
10 dl hvetemel
50 g gjær
4 dl vann
0.5 ts salt
1 ss olje 

Lag en smidig deig. Hev til dobbel størrelse. 

Fyll: 
150 g skinke i stirmler
Champignon stekt med litt hvitløk 
200 gram lett hvitost

Saus:
3 ss ketchup
2 ss pizzasaus eller tomatpuré
1 ss vann

Kjevle ut deigen til et rektangel på ca 30 x 40 cm. Smør på saus og legg på fyll (ta vare på litt av osten) Rull sammen til ei lang pølse, som du kutter i 18 like store deler. Legg snurrene på et stekebrett med bakepapir, og etterhev i 10 minutter.
Stekes til slutt på 225 grader i 10-15 minutter - med resten av osten strødd på toppen av snurrene :) 
Og for meg og evt andre som teller kalorier: 200 kcal per snurr. 







2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Måtte jo bli et bra resultat med dét superteamet på kjøkkenet ;)

      Slett