mandag 5. september 2011

En helt uvanlig dag på jobben

Nettopp ferdig med arbeidsdagen. Jeg er glad for at jeg har verdens beste kollegaer.

1.      De er kreative, flittige, morsomme og åpne for nye ideer. Til sammen har vi 3,8 årsverk med rare, kule og nye ideer. Og vi gjennomfører de (fleste)! 
2.   
I dag har vi gjennomført historiens fjerde ”Hamsun med kniv og gaffel”. Med utgangspunkt i fire av Knut Hamsuns romaner (Sult, Benoni, Pan og Markens grøde) har vi servert 12-retters middag basert på hva hovedpersonene i romanene spiser og drikker samt hvilket forhold de har til mat. I løpet av måltidet får gjestene masse spennende mat og litterære opplevelser. Jeg digger denne typen formidling.


Hovedpersonen i Sult gnager på høvvelspon for å døyve sulten. Her har vi pynta bordet med høvvelspon: 




I løpet av dagen har vi tilbredt og servert alt fra andebryst og fersk urteost til byggmelsgraut og ramsløkrømme.

Ramsløk er nordens hvitløk. Ramsløk er en opp til 50 cm høy plante som lukter av hvitløk og brer seg som et hvitt teppe over skogbunnen. Den er en vårplante og skogen fylles med en intens lukt av hvitløk. Løken som hører til hver stengel har vanligvis bare to løkblader, og begge fortsetter oppover i urtebladsskiver. Ramsløkens blader er mye tynnere og dypere grønne enn hos andre løkvekster. Ramsløk blir brukt i folkemedisin (blodrensende og kolesterolsenkende egenskaper) og til matlaging. Vi blander den med stivpisket seterrømme. Smaker helt fantastisk til spekemat! 

Her ser dere hovedretten til Markens grøde: fenalår, eddikmarinert potet, kålrot, gulrot og rømme med ramsløk: 


Overfloden i Benoni i form av blant annet smør på flesk og moltekrem:


Har hatt en helt uvanlig dag på jobb, fordi ingen dager er vanlige på Grimstad bys museer :) 
Gotta love it! 





2 kommentarer:

  1. Takk, Jules :) Det koster litt krefter å stelle det i stand, men er absolutt verdt det! :)

    SvarSlett