torsdag 1. desember 2011

Pakkekalender

Det jeg liker best med adventstiden må være kalendertradisjonen. 
Fra jeg var liten og til jeg flyttet hjemmefra fikk jeg pakkekalender av mamma. Pakkene hang på en stor nisse som mormor har brodert. Det beste var å få godteri. Kremtopper var den absolutte favoritten. Et år hadde imidlertid mamma funnet ut at jeg skulle få julekrybbe i kalenderen. Hver dag var det en ny figur som tilhørte julekrybba inne i pakken. En dag en vis mann, den neste et lam, Jesusbarnet på juleaften og så videre. Den gang var jeg skeptisk, i dag er krybba et av mine kjæreste juleminner. Jeg tar den fram fra boden hvert år for å pynte til jul med den. Den minner meg om barndommen.

Jeg vokste opp, og fant ut at nå var det min tur til å føre kalendertradisjonen videre. De siste årene er det mormor som har fått pakkekalender. Nye pakker på nissen hun selv broderte da jeg var ei lita jente. 

Hvorfor elsker vi julekalenderene våre så mye? Enten det er sjokoladekalender, pakkekalender eller flaxloddkalender? For det første er det jo gøy å få en gave hver dag. For det andre er det en tradisjon. For det tredje er det en glede å se at andre blir glade. For det fjerde gjør det den lange ventetiden mot jul enda mer innholdsrik. 

Jeg har flyttet langt hjemmefra, og det langt å sende adventskalender med posten. Heldigvis tok turistkontoret initiativ til at vi skulle ha julekalender på jobb - med pakker! Så nå sitter vi på kontorene våre alle sammen på Sorenskrivergården og gleder oss ekstra mye til lunch og kalendertid. I dag var det ordføreren som var den heldige. I morgen er den noen andre. Det er stor stas og stormende jubel og "e li'år d!"


Dagens overraskelse: en fugl for å henge ting på :)

2 kommentarer:

  1. Herregud! Dette minner meg om at jeg klarte å glemme å åpne advendspakken min i går. :O Det kan aldri mamma få vite. Lykken er dog at jeg får åpne TO pakker i dag.

    Kjempesøt den fuglen du fikk, forresten. :D

    SvarSlett