torsdag 15. mars 2012

Helstekt kylling

I helga fikk vi besøk av mine flotte foreldre. Lørdagskvelden måtte vi slå til med noe skikkelig herlig mat. Valget falt på helstekt kylling ala Therese & Anne. Kjempegodt!

Til 4 personer trenger du:

- 2 hele rå kyllinger (Meny har fast lavpris på 39 kr kiloen)
- Grønnsaker (vi brukte fenikkel, gulrot, søtpotet, rødløk og hvitløk)
- Timian eller basilikum, salt og pepper
- Smør

1. Sett ovnen på 180 grader.
2. Mariner kyllingen med smør og krydder etter smak
3. Sett kyllingen på en rist i ovnen, med en stekeform under rista, til å samle oppfettet. Stek i ca 30 minutter.
4. Kutt grønnsaker.
5. Legg grønnsakene i stekeforma, og stek både kyllingen og grønnsakene i 40-50 minutter til.

Kyllingkjøttet blir insane mørt, og grønnsakene fantastisk gode. Søtpoteten er et must! Hvitløksfeddene også. Alt er steike godt sammen :)

Vi prøvde oss med en karri-saus til, bestående av:

- karri
- smør
- creme fraiche
- sitron

Ganske god saus, men ikke helt topp. Det er nok bedre å lage en fløtesaus, for eksempel, men dette er jo selvfølgelig smak og behag.

Og sist men ikke minst: rødvin og godt selskap. Herlig å tilbringe tid med familien, det blir ikke så ofte, dessverre, når jeg bor så langt unna.

Ettersom jeg ble så ivrig med å kokkelere, glemte jeg å ta bilde av lekkeriene. men da har dere enda en god grunn til å prøve selv. Lykke til :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar