torsdag 5. juli 2012

Sommer i Grimstad

Jeg sitter på kontoret og ser ut vinduet  ....

Frisk bris, sol, seilbåter og måkeskrik... Det høres kanskje ut som en sang fra Postgirobygget, men dette er faktisk Grimstad. Sommerbyen som fordobler befolkningen på sommeren, og hvor det skjer noe på kulturfronten hver eneste dag. Og her bor jeg, og føler meg kjempeheldig.

Om du enten skal feriere i Grimstad, besøke noen her, eller bor her selv, er det kjekt å få en oversikt over hva du kan oppleve i sommerbyen. Jeg skal ikke gi en full oversikt (den får du av de kjempeflinke folka på Grimstad Turistkontor!), men her er mine topp 5 tips til sommeropplevelser du bare få med deg:

Groos

Ta med engangsgrill, en liten høytaler, iPod, badetøy og solbriller, og gå på deilige Groos. Et fantastisk friluftsområde som passer for hele familien - kun 2 km fra Grimstad sentrum. Her finnes volleyballbane, badebrygge og en kjempefin sommerresturant. Don't miss it! 


Café Galleri

Fullt av liv, midt i byen, ligger Café Galleri. Du kan ikke være i Grimstad uten å nyte en sommerkveld eller to på Taket. Takterassen er det perfekte sted for å observere solnedgangen sammen med gode venner og et glass rosévin. Hver mandag og tirsdag i sommer spiller og synger Pianoman, DJs hver onsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag, og quiz show på torsdager. Be there!


Apotekergaarden

Stedet du føler deg som hjemme ligger midt i gågata. Finn en plass i forhagen, og bestill en mugge frisk sangria. I juli spilles sommershowet "Tatt av filmen", skrevet av Knut Nærum, i bakgården. 


Fiskernes salgslag

Sørlandet og sjømat hører sammen. Ta en tur på Fiskernes salgslag på Torskeholmen. Gutta bak disken hjelper deg med å plukke ut det ferskeste av det ferske i hyllene. Rekene er visstnok dyre i år, men prøv kamskjell, blåskjell, eller krabbe. Tips: kjøp klippfisk og sleng den på grillen. Og ta med en varm fiskekake som mat i farta! Mmm :)


Grimstad bys museer

Grimstad har tre fine museer, alle i gangavstand fra byen. På Ibsen-museet finner du det originale apoteket fra den gang Henrik Ibsen var apotekerlærling i sommerbyen. Norsk Hagebruksmuseum finner du i det vakre parkanlegget på Dømmesmoen. Museet har uten tvil byens beste vafler! På idylliske Biodden ligger Sjøfartsmuseet, hvor du kan få innblikk i skipsbygging og sjøfolkets hverdag. Håper alle har en kjempefin sommer! 
Jeg fikk sommerfeelingen for et par ukers tid siden, da en hemmelig beundrer kom innom kontoret mitt med en rosa peon ;) Nå har også fregnene blomstret opp for fullt, og da, da må det være sommer! 1 kommentar:

  1. Du glemte det viktigste, om været skulle svikte, eller du skulle bli så solbrent at du trenger et lite avbrekk fra sola: Vi anbefaler en tur på Grimstad Kulturhus (http://www.grimstadkulturhus.com). Vi kjører de største filmene gjennom hele sommeren.

    SvarSlett