tirsdag 20. september 2011

En mann er en mann og en boks er en boks

På Norsk Hagebruksmuseum har vi en utstilling om konservering. En dag fant jeg denne reklamesnutten i et reklameblad for hermetikk fra 1950-tallet. jeg synes i allefall den var morsom.  Enjoy :)

"Helst vil han ha mammas kjøttkaker. Hver dag (nesten). Framstilt av mystiske ingredienser, ukjent for alle hustruer, bortsett fra henne som mistet hele melposen i deigen og opplevde jubelskriket: "Endelig, mammas kjøttkaker!" 

Når far er hjemme alene vil han ha det enkelt. (Ellers går han som mange andre gressenkekolleger ut og spiser på resturant - og det kan være farlig.) Og kan han få det enklere i matveien enn å åpne opp en boks og varme opp innholdet? Det tar han bare noen få minutter og gir han selv inntrykk av å være mesterkokk. Men velg bokslageret med omhu. De vet sikkert hva han liker. Kanskje var det en idé å finne det ut ved å prøve noen forskjellige nye produkter til middag like før ferien? De finner et stort utvalg hos nærmeste kjøpmann.

Her er et forslag til lager:
Hermetisk skinke
kjøttboller
Lapskaus
Pølser
Fårikål
Fruktkompotter
Torskerogn
Turproviant
Sildebord
Friske erter
Nypoteter
Betasuppe

Stift oppskriftene på veggen. Gi ham ikke for meget å velge imellom. Han er lett å forvirre, og De kan risikere at svigermor er på kjøkkenet når De kommer hjem!" 


Løp og kjøp, jenter ;) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar