tirsdag 18. oktober 2011

Glimt fra en ferietur til Portugal

"The world is a book and those who do not travel read only one page".
S.Augustine

Vi tok turen til Portugal. Det ble en minnerik tur :)
Vi tilbrakte tilsammen en uke i Lisboa og Porto, begge realtivt store byer. KLM har rimelige flybilletter til Lisboa via Amsterdam. Fra Lisboa til Porto tar det 3 timer med tog (24 euro på 2.klasse). Det er relativt lite å se i løpet av togturen, men det er verdt det når en kommer fram. Porto ble vår absolutte favoritt på reisen.
Portugal er en herlig miks av bacalhau, sangria, portvin, trikk, sol, kunst, arkitektur, historie og mennesker med behagelig lynne. Anbefaler alle å ta en tur dit i løpet av livet.

Her får dere noen utvalgte øyeblikk fra turen vår:

Gondol i Porto. Fantastisk utsikt.

Meg og mitt fine reisefølge inni gondolen.

Turens desidert beste måltid: Bacalhau a Braz. Klippfisk med egg, persille, løk, hvitløk og oliven. Dette måltidet inntok vi på det som sannsynligvis er Lisboas koseligste resturant. Vi tok trikk nr.28 og hoppa av da vi så denne resturanten langt oppe i byen. Vi måtte ta taxi hjem, og vet fortsatt ikke hvor vi var. Resturanten hvor alt stemmer: fantastisk mat, service, stemning. Ble sittende i mange timer.

 Vår følgesvenn på turen: sangria! mmm-mmm-mmm.


Bairro Alto - dit man går for å ta en fest i Lisboa. Alle fester ute i gatene. Her er det ikke forbudt å ta med drinken ut fra utestedet, og heller ikke inn på et annet sted. Fiffig. Og drinken min: verdens sterkeste mohito. Gosh!

I Porto finnes det et shoppingsenter hvor alle turister får 10% discount. Der var vi :)

Den var ny for meg...

Fikk med oss noen kunstutstillinger i løpet av turen. Min nye favorittkunstner er brasilianske Vik Monez. Han lager bilder av all verdens materialer, blant annet sjokoladesaus (som bildet over viser), diamanter, russisk kaviar, søppel, ståltråd +++ Helt utrolig imponerende. Får du en gang anledning til å se en av hans utstillinger så se den!


Bacalhau i en bacalhau-butikk. Og se, den er norsk :) Vittig.

Vi traff Thea og Hilding! Og det var storstas, det :) Tilbrakte noen timer sammen med dem i Sintra, som er en liten idyllisk småby 40 min med tog fra Lisboa. Der var vi på sightseeing i en enorm privat hage som ble opprettet en gang på 1800-tallet. I hagen kan man utforske underjordiske tuneller, grotter, utkikkstårn og mye mer. En gal manns verk, og veldig kult. Tipper han imponerte damene han hadde på besøk.


På Lisboas tak!

På kaia i Porto. Turens dyreste middag. Men godt var det.

Lisboa - Europas San Fransisco. Det er vel nesten obligatorisk å ta trikk opp og ned de mange bakkene i byen.


Porto er portvinens hjemby. Her var vi på Graham's på omvisning og portvinsmaking. Et absolutt høydepunkt på turen!

Heisann på hytten!

På livet!
I Belem i Lisboa ligger de fleste museene. her ligger også Torre (de?) belem - et forsvarstårn fra middelalderen. Stilige greier. ta trikk nr 15 fra sentrum og du er der på 20 minutter.

Litt mer utsikt.

Litt mer mat :)

Litt shopping. Kokebok og ansiktskrem fra Bobbi Brown til meg selv. + noen julegaver til venner og familie :)


Oppsummerende kan jeg si at jeg helt klart vil tilbake til Portugal en gang. Vi hadde en kjempefin tur, og det var deilig å ha en hel uke. Portugal er et forholdsvis rimelig land å feriere i. I tillegg er attraksjonene mange og spennende. Og også viktig: maten og vinen er himmelsk!

OBRIGADO! (takk)

2 kommentarer:

  1. ÅÅÅHH! Det ser ut som om dere har hatt en fantastisk tur!!! Jeg har lyst til å reise dit! :) Fiiine bilder!

    SvarSlett
  2. Ja, turen var kjempefin! Anbefaler virkelig å reise dit, tror du ville trivdes der :) Klem til deg

    SvarSlett